Skip navigation

Monthly Archives: August 2010


WordPress.com salah satu blog yang saya guna ya… dan saya akan terus guna blog ini dan walaupun tak seperti blog lainlah? heheheee…

Masih dengan 3 blog yang berbeza, saya akan tetap b`blogging, hahahahaaa!

Dalam bulan puasa, mestilah puasa, hehehee…

Dan esok merupakan hari kemerdekaan kali ke 53..dan saya kita maestilah mengingati  para pejuang kemerdekaan yang ingin membebaskan para penjajah, so, Merdeka!

Advertisements

Ha3! Kali ini dalam entry kali ini saya akan sentuh hal ikatan, tak kira dah kawen, couple dan persahabatan…dan saya kan doakan mereka happy…..walaupun saya tak dapat memiliki nya, tapi yang penting, mereka bahagia! Ahakz!

Sesunguhnya saya tak nak gelojoh, heheheee!  Dalam hidup saya banyak orang yang saya kenal, mereka macam chiopsmore, huhuhuuu!

Kecewa tahu tak?huhuhuu…

So, kali ini saya takkan pedulikan mereka lagi kot? tak semua, just few person ya…emmm…


Hye! Sya telah datang untuk buat entry baru dalam blog saya ini….

Dan hari ini x bnyak juga yang saya buat kat Pgm, huh!

Dan juga saya ucapkan selamat b`buka kepada seluruh umat yang mengerjakan ibadah b`buka…


Apakah rasanya bila orang yang kita suka menyukai orang lain, dan orang yang disukainya itu pula menyukai orang lain dan oarang yang disukai itu pula macam tidak tahu orang yang disukai nya,tidak menyukai nya?aih..pening2, hehehehe..

Dan saya tidak boleh terperangkap dalam permainan emosi dan tidak boleh terlibat dengan nya…terutamanya dengan kwan dari taman sebelah…dia dh ada bf, so jangan biarkan diri saya t`kena oleh nya…

Kini puasa dh masuk hari ke 11, dan sekarang rasanya masa cepat b`jalan…ya…

So, sekian saja utk entry kali ini…hurmmmm


Baru lepas solat Maghrib, pasney solat Isyak kat Surau Al- Iltizam di Sk Agama, tempat di mana adik bongsu saya belajar dulu…. Dan saya akan bertemu dengan kawan yang saya selau jumpa ketika waktu puasa sahaja. heheheheee!

Oklah setakat ini sahaja, so assalamualaikum!


Cinta Mati

Aku masih sendiri
Dan tetap sendiri hingga kini
Masihkah ku tetap begini
Dan terus begini sampai nanti

Walaupun kau telah pergi
Tapi hati tetap cinta
Biarpun di ujung waktu
Aku masih akan menunggumu
Oh waktu kembalikan
Cintaku hanya dia
Ingatkan aku padanya
Sandingkan aku dengannya…

Walaupun kau telah pergi
Tapi hati tetap cinta
Biarpun di ujung waktu aku masih…
Oh waktu kembalikan
Cintaku hanya dia
Ingatkan aku padanya
Sandingkan aku dengannya
Oh Tuhan tolonglah aku
Bawalah sisa umurku
Tak akan aku sesali karna aku… cinta mati

Dapatkah Waktu


Kini semua usai
Cerita yang lalu
Ku mohon izinkan aku
Tuk bersamamu ooh…

Dapatkah waktu, kan memberi aku
Saat indah bersamamu
Mungkinkah aku, kan mencintaimu
Disetiap hembus nafasku
(Sampai akhir hidupku)

Indah ku rasa, bila kau disisiku
Menemani disetiap langkahku
Dan ku berharap, simpan semua cintamu
Hanya untukku dan aku untukmu
Jangan pernah ada cinta yang lain ooh…




Untuk Mu


Aku tak akan pernah rela melepasmu
Walau kau merasa cintamu kini ‘tuk dia
Karena aku, telah menyadari
Bahwa kaulah cinta sejatiku

Tetaplah disini denganku
Bersama kita jalani cerita
Biarkan jiwamu tetap bercinta
Dengarkan hati kecilku bicara

Untukmu aku tercipta
Untukmu aku tertawa
Hanya denganmu aku bahagia
Ku ingin kau menyadari
Akulah cinta sejati
Hingga akhir waktu kan abadi

Aku, tetap melangkah dalam duniaku
Mencoba yakinkan hatimu tetap milikku
Karena aku, telah menyadari
Bahwa kaulah cinta sejatiku




Rasa Cinta


Aku mencintaimu tak seperti
Dicintai yang melahirkanmu
Sepenuh hatiku hanya untukmu
Ku sandarkan semua kepadaBmu

Terlihat dalam wajahmu
Saat ku katakan semua isi di hatiku

Tak sadarkah kau akan bila
Terlahir begitu indah bila kita
Bisa merasa nikmatnya cinta

Tak bisakah kau merasakan
Mengalir begitu dalam
Bila kita bisa menjaga hati dan rasa

Aku mencintaimu tak seperti
Dicintai yang melahirkanmu




Bila


bila aku merasa jauh dari dirimu
takkan ada perasaan ragu
tuk mencari pengganti dirimu

bila aku tak mungkin lagi mendampingimu
buang semua cerita yang lalu
hancurkan semua kisah cinta yang dulu

bila aku telah temukan cinta yang lain
jangan pernah tuk mencoba lagi
hancurkan cinta yang ku miliki

jangan kau harap lagi
rasa yang dulu telah terpuruk mati
ku coba tuk temukan cinta sejati
dan kurasa bukan hanya dalam mimpi

walaupun terkadang sepi menghampiriku
biarlah ku simpan sendiri rasa yang telah pergi




Harap


saat malam hatimu mencari
dalam lelahmu memikirkanku
namun aku yang ada disini
hanya terdiam dan membayangkan

seandainya ku dapat menemanimu malam ini
hilangkan sepi
seharusnya ku ada disisimu dan ku terjaga
hingga kau terlelap mimpi

dan kuharap kan selalu ada
warna indahmu tanpa hadirku
percayalah akupun menunggu
hingga nanti kan bertemu lagi


A.A/Emanz Deluxe




1.Niena

2.Zie2

3.Ct Afzah

4.Aimi Aimiey

5. Aiyien Yien

6.Ain Najihah


1.Bleach-416

2.One Piece-596

3.Naruto-506

3.Fairy Tail-196

4.Kekkaishi-313


Akhirnya, minggu depan saya takkan command bagi lagi, hehehee!
Dan orang baru akan beri command, hehehee!
Minggu ney, setakat ney, ok jak? rasanya? hihihiii!
Dan baru-baru ni, baru saya tahu, En Wan, orang yang gila2! Hahahahahaha!
Kelas ok, tugasan ok, bleh jawab, emmm…
Dan esok, Sabtu dan Ahad, ilek2 lah, heheheeee…
Semalam maen badminton, two match, best owh. hmmm……
Dan orang baru, Monica, hope you will be fine!
My gosh, Kuceng2 lom sembuh lagi, huhuhuuuu!
Classmate semuanya gila2 jwak, hohohohoooo!
Semuanya 23 orang, dan kalau nak ceritakan semua mereka, nanti buat entry baru, emmmm….
So, rest easy today! emmmm….


Shock! Oh my!? Why? sebab kita tak dapat meneka sikap seseorang itu dengan mudah!

Hahahaa! So scary, why? She like Volcano! Muahahahaa!

Why i like blog? because my life is so suck! Hahahahaa!

I so happy to tell semuanya dalam blog, emmm…

Mun sya b`blog, indah na rasa, aiyooooo!

Lepas semua, jarang saya mahu share2 dengan orang ya…..

Saya suka berblogging suka sangat, hahahahahaha! Siottt!

Apa yang saya ada? Myself lah, hurmmmm, kwan2 yg  sya syg? emmmm….

Sekarang kat Giat ada drama free,  xtahu lah, kesian saya tengok sorang kwan saya ney, Nita namanya……

Dan, saya rasa sya akan tutup pintu hati saya dan saya b`doa dia bahagia dengan Bf dia tu…..

Lain2, pening2..huhuuuu!

Naper? Entahlah, emmmm….